Počítačová akademie STEP! Učíme od roku 1999. Vysoce kvalitní IT vzdělávání pro dospělé a děti. Připravujeme programátory, konstruktéry a systémové inženýry, kteří nemohou být nahrazeni umělou inteligencí. Kromě toho se navíc k hlubokým základním znalostem učíme chápat úkolům, uvažovat s připravenými projekty a pracovat v týmu.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Telefon musí být ve formátu
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Potvrďte prosím svůj souhlas se zpracováním osobních údajů. Získané informace používáme pouze v rámci naší společnosti a nepředáváme je třetím stranám.

Zjistěte více

Co musí člověk začít dělat, aby vydělával po pandemii koronaviru více než před ní?

 

Už nyní je potřeba učinit rozhodnutí týkající se obživy během krize a poní.
Mnoho ekonomů v dnešních dnech odhaduje, že dopad na ekonomiku bude srovnatelný s krizí roku 2008.
Pro ilustraci jsme pro vás připravili statistiku dynamiky mezd v IT.
V letech 2008-2010, kdy IT obor zažíval největší boom, průměrná mzda “ajťáků” se pohybovala v rozsahu 900-1100 euro, přičemž mzdy 1000 euro dosahovali programátoři s minimálně půlroční praxí v oboru.
(Medián mzdy v Praze byl tou dobou 890 euro, což odpovídá 20 470 Kč.)
 

V roce 2013 lidem s praxí jeden a půl roku až dva roky v IT sektoru vzrostla mzda na 1300-1500 euro. Koncem roku 2017 se průměrná mzda programátora již pohybovala mezi 1800 a 2000 euro.
Na konci roku 2019, developer s pětiletou zkušeností obdržel mzdu 2400 euro. V horizontu 10 let vyšplhala výše mzdy průměrného programátora na 60 000 Kč a to i v čase, kdy průměrná mzda v Praze činila 34 105 Kč.
Výhodou IT sektoru je je stabilní růst mezd i v krizových letech.

 

Následující graf zobrazuje, kolik vydělávali průměrní “ajťáci” v konkrétních IT profesích v roce 2019.
Nejvyšší mzdu obrželi vývojáři a analytici, kteří mají mimo jiné dlouhodobý růst mzdového ohodnocení.
Narozdíl od nich, IT testeři mají z dlouhodobého hlediska fixní výši mzdy a mzdy internetových marketérů pomalu klesají kvůli zvyšujícímu se zájmu o studium marketingového oboru.
Po stabilizaci ekonomického propadu, který nás čeká, se dá očekávat krátkodobý nárůst mezd hlavně u grafiků a marketérů. 
Grafika přesahuje do mnoha dalších oborů a proto má z dlouhodobého hlediska velký potenciál. Grafici se proto nemusí obávat, že by na ně krize měla destruktivní dopad. 
 

 

Krize je nepředvídatelná, IT obor však poskytuje možnost práce z domova a velmi zajímavé ohodnocení. 
Zaměstnanci v IT oboru mají možnost se neustále rozvíjet a nacházet nové cíle profesního rozvoje. 
V rámci itStepu se chystáme spustit on-line kurzy, 
které Vám umožní se rekvalifikovat v průběhu karantény z domova a ušetřit si existenční starosti.
Šli byste do toho? 

Zdroj: czso.cz 

 

Požádejte o zpětné zavolání
Telefonní číslo
V tuto chvíli bohužel nefungujte naše klasické telefonní číslo. Prosím volejte na 790 285 055, případně nás kontaktujte emailem. Díky!

Tato stránka používá soubory cookie

Zásady ochrany osobních údajů