Počítačová akademie STEP! Učíme od roku 1999. Vysoce kvalitní IT vzdělávání pro dospělé a děti. Připravujeme programátory, konstruktéry a systémové inženýry, kteří nemohou být nahrazeni umělou inteligencí. Kromě toho se navíc k hlubokým základním znalostem učíme chápat úkolům, uvažovat s připravenými projekty a pracovat v týmu.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Telefon musí být ve formátu
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Potvrďte prosím svůj souhlas se zpracováním osobních údajů. Získané informace používáme pouze v rámci naší společnosti a nepředáváme je třetím stranám.

Zjistěte více

Současné uplatnění Javy na českém trhu práce

Java je už dlouho Java lídrem na trhu programovacích jazyků


Programovací jazyk Java je hojně využívaným jazykem například v bankovním sektoru či státní správě ČR. Dříve byla Java využívána na mobilní aplikace, hry, servery. I nyní existuje spousta úspěšných projektů, které stojí na Javě. Ambice přepsat tyto projekty do jiných programovacích jazyků jsou nereálné, protože by to stálo mnoho času, peněz a úsilí.

Pokud se rozhodnete rozvíjet v tomto oboru, musíte být připraveni, že budete v 75 % případů pracovat s již existujícím projektem, jehož kód byl sepsán někým jiným. Kvůli tomu je velká pravděpodobnost, že ve svojí práci budete používat i starší verze Javy 5 a 6, a to hlavně kvůli tomu že senior Javisté nemají kapacitu se seznamovat se všemi novými prvky vyvíjející se Javy. Kompenzací této nevýhody je vysoce nadprůměrné finanční ohodnocení Javistů.

Kromě existujících projektů, Java je královnou programovacích jazyků ve sférách:

  • Back-end webových aplikací. (Navíc když máte zkušenosti se Springem, tak získáte úctu od kolegů, protože Spring je v tomto jedna z nejefektivnějších technologií.)
  • Analýza dat a autotestování, kde jsou žádané stovky a stovky Javistů.

Důležitým bodem ve vašem rozhodování jistě bude i současná situace na trhu práce a IT trhu. V ČR je množství Software sepsaného v Javě je vyšší než v ostatních zemích, což zvyšuje poptávku po Javistech.

Pokud byste chtěli získat bližší představu o práci programátorů, ozvěte se nám a přijďte se podívat na ukázkovou lekci zdarma.

Požádejte o zpětné zavolání
Telefonní číslo
V tuto chvíli bohužel nefungujte naše klasické telefonní číslo. Prosím volejte na 790 285 055, případně nás kontaktujte emailem. Díky!

Tato stránka používá soubory cookie

Zásady ochrany osobních údajů